Roubaix, tussen Pracht en Prestige

Daguitstap Senioren S-Plus West-Vlaanderen

  • van
  • t.e.m.

Roubaix, tussen Pracht en Prestige

Heruitgevonden monumenten, uitzonderlijk erfgoed, een rijke geschiedenis? Je bent in Roubaix.

Je start met een bezoek aan de voormalige Velodroom van Roubaix, de aankomstplaats van Parijs-Roubaix. Deze historische wielerbaan met haar speciale overkapping werd bewaard vanwege de nastalgische waarde. Tijdens de stadswandeling ontdek je de historische industriƫle pareltjes in Roubaix.
De absolute topper is het La Piscine-museum; dit voormalige prestigieuze zwembad werd op briljante wijze getransformeerd en doet nu dienst als museum. De authentieke structuur is gebleven, de kunstcollectie staat tentoon in het oude zwembad, waarvan de douchecabines zijn omgetoverd tot vitrines en spreekkamers. De thematische reis gaat door de oude badkuipvleugels, en de tuin is ingericht als textiel-botanische tuin.

Na het middagmaal bezoek je Villa Cavrois, dit moderne eigentijdse kasteel combineert klassieke design met moderne esthetiek. Dit zeldzame monument is ongetwijfeld een van de best bewaard gebleven constructies van architect Robert Mallet Stevens, en absoluut het pronkstuk.

Om de dag mooi te eindigen volgt nog een wandeling en vrije tij in Parc Barbieux, een van de mooiste stadsparken van Frankrijk.

Inbegrepen:
busvervoer (vanuit Ieper, Menen en Kortrijk), alle bezoeken, middagmaal met drankje en verwenkoffie, begeleiding door Guido Declercq, verzekering

Praktische info
Wanneer:

dinsdag 23 april 2024

Prijzen:

Basisprijs: 94 euro
S-Plus ledenprijs: 79 euro

Inschrijvingen en info:
T
056 23 03 92 - vanaf 16 januari om 8.30 uur