OP STAP IN BRESKENS EN TERNEUZEN (regio Kortrijk)


OP STAP IN BRESKENS EN TERNEUZEN…

We bezoeken in de voormiddag het ‘Visserijmuseum’ in Breskens. Graag even zelf ervaren hoe het bieden in een veiling gebeurt? Wel, dan biedt deze trip in het mooie Zeeland een unieke kans! Er is van alles te zien en te leren in het Visserijmuseum te Breskens. In het museum ontdekken we alles over het vissersleven, van hun bijgeloof en schepen tot opsporingsapparatuur en vangsten. Verder kunnen we in het museum een grote collectie vogels, schelpen en koralen bewonderen. In een groot zeeaquarium zijn onder andere haaien, platvissen en kreeften te zien. We maken hier ook kennis met het breien van vissersnetten.

Na het middagmaal bezoeken we het sluizencomplex van Terneuzen. Onder leiding van een deskundige gids nemen we een indrukwekkend kijkje achter de schermen van dit sluizencomplex. Hoe een schip doorheen een sluis geloodst wordt zal, na deze trip, geen geheim meer zijn voor ons.

We sluiten af met een facultatieve drankstop op weg naar huis.

 

Datum :  woensdag 28 april 2021 regio Kortrijk

Prijs : € 72,50

S-Plus ledenprijs : € 60,50

Inbegrepen : busvervoer, alle bezoeken, gidsen, middagmaal met drankje en koffie, verzekering en begeleiding door Hubert De Vooght.

Opstapplaatsen bus : Ieper – Menen – Kortrijk ; 

Inschrijvingen : bij S-Plus regio Kortrijk T 056 23 03 92 vanaf woensdag 13 januari om 8u