MONS - BERGEN, verrassend, veelzijdig en vlakbij (REGIO KORTRIJK)


Mons is misschien niet de meest bekende stad van België, maar het is absoluut een verrassend mooie en levendige stad.

In de voormiddag bezoek je Le Grand-Hornu, één van de mooiste archeologische sites in Europa. Deze voormalige steenkoolmijn uit de 19de eeuw is Werelderfgoed en de perfecte combinatie van erfgoed, design en hedendaagse kunst. Met het park, de klassieke architectuur, de hedendaagse uitbreiding, het documentatiecentrum en het restaurant met terras, gaan erfgoed en cultuur hand in hand. Tom gidst je door de mijnsité, langs de industriële architectuur en de oude arbeidswoningen. Grand-Hornu heeft een elitaire uitstraling tussen de klein en eenvoudige woningen.

Op het marktplein van Mons is een ruim aanbod aan horecazaken en terrasjes. Je kan vrij kiezen waar en wat je wenst te eten. Je kan ook je eigen lunch meenemen indien gewenst. 

In de namiddag neemt je gids, Tom, je mee in het Middeleeuwse hart van Mons.
Sins Mons is uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa, in 2015, is de uitstraling nóg leuker geworden. Centraal in Mons ligt het Grand Place, de Markt met verschillende historische gebouwen, fontein en leuke terrasjes, met haar 15de eeuwse stadhuis, Sint-Waltrudiskerk met schrijn en autoluwe straatjes. Vanop de oude Burgsite krijg je een prachtig zicht op de kasteelhelling en de wijde omgeving. Tussen de oude gebouwen in Mons centrum liggen vele verborgen hofjes en parken. Je komt te weten hoe Mons sinds de Middeleeuwen de traditie in eer houdt om haar stad te beschermen. Na je stadswandeling kan je genieten van wat vrije tijd.

 

DINSDAG 5 SEPTEMBER (REGIO KORTRIJK)
Prijs: Basisprijs: € 30 - S-Plus ledenprijs: € 25
Inbegrepen: busvervoer, gids Tom Vandenabeele, verzekering
Niet inbegrepen: middagmaal
Bus: opstapplaatsen: Ieper, Menen en Kortrijk
Inschrijven: vanaf maandag 16 januari om 8 uur - 056 23 03 92