Lunchgesprek: meisjes van 50+


Vijftig jaar is ongeveer de helft van een mensenleven. Vanaf dan behoren vrouwen statistisch gezien tot het oudere deel van de bevolking, al zullen velen zich nog steeds ‘meisjes’ voelen.

Wat betekent het eigenlijk om ouder te worden als vrouw? Maar ook, hoe verouder je als vrouw in een samenleving die gericht is op jeugdigheid en uiterlijk vertoon? Veel vrouwelijke vijftigplussers zie je immers niet in de media, al bouwen de Martine Tanghes en Kamala Harrissen van deze wereld aan de weg. Welke barrières komen deze meisjes tegen, en welke plaats nemen ze in de samenleving in? Hoe veranderen hun lichamen, relaties en netwerk? Hoe combineren ze een job met de zorg voor (klein)kinderen en eigen ouders, en wacht met het pensioen ook het zwarte gat? En vooral: hoe blijven ze zo lang mogelijk gezond en gelukkig?

Over het boek

Gerontoloog Christel Geerts en collega-wetenschappers geven een openhartige inkijk in de wereld, hoofden, lichamen en gevoelens van vrouwen van 50-plus. In drie familieportretten komen drie generaties vijftigplussers aan het woord: de kleindochters, geboren tussen de Summer of Love en de vredesprotesten; hun moeders die hebben moeten vechten voor een opleiding en een plaatsje op de arbeidsmarkt en hun grootmoeders, eeuwelingen gehard door een wereldoorlog en barre levensomstandigheden.

zij-kant organiseert samen met S-Plus een lunchgesprek met Christel Geerts, auteur van het boek. Zij beantwoordt al jouw vragen.

Meisjes van 50 en meer
Over wifty’s en granny’s
Christel Geerts e.a.
Productcode (EAN): 9789461170231
Verschijningsdatum: 24/11/2020
Uitgeverij: ASP – Academic And Scientific Publishers
Verkoopprijs: 18,95 euro + 4,30 euro verzendkosten

Praktische info
Datum: 12 februari 2021 van 12u-13u
Prijs: Gratis
inschrijven via deze link