Interculturele dagtrip: Een dagje Markten in Brussel - Oost-Vlaanderen


We nemen jullie mee voor een dagje Brussel. Onze begeleider zal jullie op sleeptouw nemen in Brussel, we bezoeken al zeker 2 bekende markten.

Op het Vossenplein, ook wel bekend als de ‘oude markt’, vindt iedere ochtend de beroemde vlooienmarkt plaats. Meer dan 300 kraampjes stallen uiteenlopende objecten, meubilair, textiel en accessoires uit. De relaxte sfeer op de markt weet zowel snuisteraars die gouden zaakjes willen doen als slenteraars en toeristen te verleiden. De aangeboden producten, uitsluitend tweedehands, vallen ook in de smaak bij liefhebbers van vintage. Net als op een rommelmarkt mag je hier gerust in alle bakken snuffelen, op zoek naar dat ene pareltje…

Zuidmarkt Brussel - De grootste markt van Europa. De Zuidmarkt is de grootste markt in België en is een smeltkroes van de vele nationaliteiten die in Brussel wonen. Er is van alles te vinden op deze enorme markt: veel vers fruit, olijven, specerijen, kruiden, vis, vlees en kleding. Voor weinig geld neem je zo een paar volle tassen mee naar huis. Ook al heb je niets nodig, een bezoek aan deze markt is het zeker waard!

Verder kan je zelf beslissen wat je wil eten, wens je een lunchpakket mee te nemen, frietjes van de frituur of een uitgebreide lunch te eten. Het kan allemaal. De begeleider zal leuke plaatsen aanduiden waar je kan lunchen.

Praktische info
Datum: Zondag 9 juli 2023
Basisprijs: 41 euro
Leden S-Plus: 26 euro 
Inbegrepen: bus, begeleiding
Niet-inbegrepen: fooi chauffeur, lunch, drank
Opstapplaatsen: 8u. Sint-Niklaas – 8.30 u. Zele – 9 u. Zwijnaarde – 9.25 u. Erpe-Mere
Inschrijvingen:
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be