Historisch Gent en het Lam Gods (opstap regio Brugge)


Gent is een unieke stad met een versterkte burcht, sierlijke huizenrijen, middeleeuwse torens, wereldberoemde kunstschatten naast moderne straatkunst en charmante pleintjes en markten.

Je gids Tom brengt de rijke geschiedenis van de stad tot leven tijdens een wandeling door de binnenstad. In het Gentse centrum liggen de trekpleisters heerlijk zij aan zij. Je

rondleiding eindigt met een bezoek aan de majestueuze Sint- Baafskathedraal. Daar start je reis door de Crypte en beleef je de bewogen geschiedenis van de trots van Gent: het Lam Gods. Tijdens de Virtual Augmented Reality tour versmelt je met de taferelen. Je beleeft de kunstwerken alsof je er zelf bij bent. Je ziet Jan Van Eyck aan het werk in zijn atelier, details van zijn werk worden uitvergroot en onthullen het ongelooflijke talent en detailwerk van deze grootmeester. Als hoogtepunt van de tour kom je oog in oog te staan met het enige echte Lam Gods.

Na de lunch stap je richting Graslei. Het water krinkelt door de Gentse binnenstad, dus is dit een ideale manier om de stad verder te verkennen tijdens de Grachtenvaart, waarbij je de authentieke gebouwen kan bewonderen van op het water.

Daarna rest nog wat vrije tijd in het stadscentrum.

Datum:
donderdag 16 juni 2022 regio Brugge

Prijs:
Prijs: € 88
S-Plus ledenprijs: € 76

Inbegrepen: busvervoer, rondvaart, ticket Virtual Reality Tour Lam Gods, middagmaal met drankje, Tom Vandenabeele is je gids.

Opstapplaatsen bus : Oostende - Brugge

Inschrijvingen bij S-Plus regio Brugge: T 050 44 79 51 vanaf woensdag 12 januari om 8 u.