Hartenwensen Antwerpen 2021


Lucie

Lucie woont in het woonzorgcentrum Sint Maria in Berchem. Door omstandigheden heeft ze haar nicht Elsie al een aantal jaren niet kunnen zien. Dat was haar wens! Eens op bezoek kunnen gaan bij Elsie. Ze telefoneren elke dag, maar elkaar eens kunnen vastpakken en samen lekker eten was al zo lang geleden. Het werd een gezellige namiddag vol ophalen van herinneringen.  

 Hartenwens

Roza

Actrice Chris Lomme doet droom van Roza (84) uit Meerhout uitkomen: koken in keuken van sterrenrestaurant   Uit VRTnws.

Dankzij seniorenwerking S-Plus ging de ultieme droom van Roza Van De Weyer (84) in vervulling. Ze kreeg samen met actrice Chris Lomme, meter van het project "Hartenwens", een rondleiding in de keuken van sterrenrestaurant Colette in Averbode. "Als kind leerde ik koken van mijn grootmoeder en nu mag ik Roza van alles bijbrengen", vertelt de Kempense chef-kok Thijs Vervloet op Radio 2 Antwerpen. 

De 84-jarige Roza Van De Weyer woont in een serviceflat in Meerhout. Vroeger heeft ze 32 jaar lang in de keuken van het gemeenschapsonderwijs gewerkt als hulpkok. Het was altijd al haar ultieme droom om ooit te zien hoe het er aan toe gaat in de keuken van een sterrenrestaurant.

Actrice Chris Lomme nam Roza mee op sleeptouw in de keuken van sterrenrestaurant Colette. Dat restaurant was tot voor kort gevestigd in Westerlo, maar is sinds de coronacrisis te vinden aan natuurdomein De Vijvers in Averbode.  

De keuken hier is nog helemaal anders dan vroeger op school. Daar maakten we dagelijkse kost, terwijl dit veel specialer is 

"Ik ben een fanatieke bewonderaar van verschillende keukens, en deze keuken vind ik echt fantastisch", vertelt Lomme enthousiast op Radio 2 Antwerpen. Dat beaamt ook Roza, die hier en daar een handje mag toesteken bij de voorbereidingen in de keuken. "Ik wilde altijd eens zien hoe alles in z'n werk gaat in een sterrenrestaurant. Ik had dit nooit verwacht, want het is nog helemaal anders dan de keuken bij ons op school. Daar maakten we dagelijkse kost voor de kinderen. Iets speciaals moest je daar niet maken, want dat lustten ze niet", vertelt ze.  

 Omgekeerde wereld 

Ook de Kempense sterrenchef Thijs Vervloet beleeft de speciale dag van Roza op een persoonlijke manier. "Dit is eigenlijk een beetje de omgekeerde wereld. Als kind stond ik altijd met mijn grootmoeder Colette aan het fornuis. Zij heeft me toen van alles bijgebracht. Nu kan ík Roza, ook een grootmoeder, iets bijbrengen. Dat is natuurlijk heel fijn", aldus Vervloet.  

"Het is een eer om mensen zoals Roza, die iets op hun bucketlist hebben staan, te mogen ontvangen bij ons in het restaurant. We zijn met heel het team ontzettend blij dat we haar vandaag een unieke dag kunnen laten beleven", besluit de chef-kok.

Hartenwens       Hartenwens

Roger

Naar De Rode Duivels!

Roger (76) belandde dit jaar in een rolstoel na een fietsongeval.  Roger was altijd heel sportief en wou eens naar de Rode Duivels gaan kijken. Omdat lang rechtzitten en het vervoer daarnaartoe niet eenvoudig is, werd onze hulp gevraagd. Het werd een heel mooi moment voor Roger én familie.

Hartenwens

Lekkers

Lekkers van de Sint…

Omdat we elk jaar horen dat iets lekkers heel welkom is, hebben we dit jaar geprobeerd om ook deze wensen te vervullen. Onze voorleesvrijwilligers kregen een snoeppakket mee van de Sint.

Kijk mee naar enkele leuke momenten.

Hartenwens

Hartenwens

Hartenwens

Hartenwens

 

Wil je ook een Hartenwens doorgeven? Dat kan! Via antwerpen@s-plusvzw.be of 03/285 43 36