FASCINEREND ANTWERPEN, met bezoek aan Red Star Line (regio Brugge)Red Star Line is de oude rederij op het Antwerpse Eilandje van waaruit miljoenen mensen vertrokken naar Amerika. Miljoenen mensen, met één droom. Het museum vertelt je de verhalen van de landverhuizers op zoek naar geluk en een beter leven. Zodra je het museum binnenkomt stap je mee in hun verhaal, je reist mee naar hun hoop.
Daarna neemt Tom je mee naar het MAS, je gaat met de rol- trap de 10 verdiepingen naar boven. Elke verdieping brengt je een verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. En aan de top, op het dakterras, wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.
Over de middag geniet je van een driegangenmenu. Daarna wandel je via de Sint-Anna tunnel naar Linkeroever. Deze oude voetgangerstunnel is helemaal in Art Deco en is Beschermd Monument.
De authentieke Jaspar liften en de houten roltrappen zijn nog steeds de originele en dateren uit 1933. Ze brengen je 31 meter diep. De tunnel is volledig bekleed met witglanzen- de faience tegels. Op Linkeroever bezoek je ‘Antwerp Plage’, het Sint-Anna strand waar de Antwerpenaren massaal gingen zonnebaden. Er rest nog wat vrije tijd voor de bus je terug thuis brengt.

Dinsdag 30 mei 2023 regio Brugge
Prijs: Basisprijs: € 75 - S-Plus ledenprijs: € 60
Inbegrepen: busvervoer, driegangenmenu met water aan tafel, gids Tom Vandenabeele, inkom Red Star Line, bezoeken, verzekering
Bus: Regio Brugge opstapplaatsen in Brugge en Oostende
Inschrijven vanaf maandag 16 januari om 8 uur regio Brugge:  050 44 79 52