Dagtrip: Sluizencomplex Terneuzen en Vestingstad Hulst


Dinsdag 13 oktober: regio Dendermonde-Sint-Niklaas
Donderdag 15 oktober: regio Aalst-Oudenaarde
Dinsdag 20 oktober: regio Gent-Eeklo

Het sluizencomplex in Terneuzen vormt de onmisbare schakel tussen de Westerschelde en het kanaal van Gent naar Terneuzen. Eén van de drukst bevaren kanalen die Europa rijk is. Jaarlijks passeren bijna 70.000 zee- en binnenvaartschepen de sluizen. Het havengebied is voortdurend in ontwikkeling en vervult een belangrijke internationale rol.

Het gezellige Hulst is de mooiste vestingstad van Zeeland. De stad profileert zich als de “meest Vlaamse stad” van Nederland en heeft een Bourgondisch hart, een prachtige basiliek, tal van monumenten, schattige winkeltjes en zit vol historie.

Om 10u. worden we ontvangen met koffie/thee met Zeeuwse lekkernij in ‘Het Portaal van Vlaanderen’ in Terneuzen. Daarna neemt de gids ons mee voor een indrukwekkend kijkje achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door de sluis geloodst? Wat is ‘lichteren’? We brengen ook een bezoek aan de radartoren en de brugkelder.  

Na de lunch rijden we door naar Hulst. Daar hebben we afspraak met de gids voor een wandeling over de vestingwallen en door het oude en sfeervolle centrum van dit grensstadje. Na de wandeling kan je Hulst verder verkennen op eigen houtje. Je kan er trouwens prima winkelen en terrasjes doen.

 

PRAKTISCHE INFO
Basisprijs: 74 euro
S-Plus ledenprijs: 62 euro
Inbegrepen: bus, koffie, gids sluizencomplex, 3-gangenlunch, gids wandeling. 
Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur
Inschrijvingen: S-Plus vzw Oost-Vlaanderen
T 09 333 57 76