Dagtrip: op ontdekking in Antwerpen - Oost-Vlaanderen


We starten onze dag op het Astridplein te Antwerpen.

Om 10.30 u. worden we verwacht in het chocolademuseum – chocolate nation. Daar maak je je  klaar voor het magische verhaal van onze nationale trots.

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.
In 14 gethematiseerde ruimtes nemen we je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.
Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. 

Het bezoek gebeurt met audiogids, dus op je eigen tempo.

Daarna kan je lunchen, volgens eigen verlangens, een lunchpakket meenemen, een frietje steken of gezellig uitgebreid dineren. Het kan allemaal.

In de namiddag krijg je nog tips mee om je uitstap verder te zetten of kan je gezellig flaneren langs de vele winkeltjes, terrasjes …

Praktische info
Datum: Zaterdag 16 september 2023
Basisprijs: 55 euro
Leden S-Plus: 40 euro 
Inbegrepen: bezoek aan het museum, inclusief audiogids en chocolade aandenken, bus
Niet-inbegrepen: fooi chauffeur, lunch, drank
Opstapplaatsen: 8.10 u. Erpe-Mere – 8.30 u.  Zwijnaarde – 9 u. Zele  – 9.20 u. Sint-Niklaas
Inschrijvingen:
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be