Dagtrip: Mechelen Beiaardstad


Donderdag 7 mei: regio Dendermonde-Sint-Niklaas
Dinsdag 12 mei: regio Gent-Eeklo
Donderdag 14 mei: regio Aalst-Oudenaarde

Een historisch stadsbezoek in eigen land? Mechelen, de stad van de Maneblussers, is de locatie bij uitstek. Deze stad neemt je mee langs knusse straatjes, mooie gebouwen en lieflijke begijnhoven. Of wat denk je van een adembenemend uitzicht vanop de toren van de Sint-Romboutskathedraal? Dit imposante bouwsel staat voor de rijke middeleeuwse geschiedenis van de Dijlestad.

De beiaard heeft eeuwenlang een prominente rol gespeeld in het leven van de stad. Eerst nog slechts als oproep of verwittiging werden de klokken geluid maar van langsom meer en parallel met de ontwikkeling van het instrument kreeg de beiaard een meer prominente plaats toebedeeld.
Na de koffie nemen gidsen ons mee voor een exclusieve kijk achter de muren van de befaamde Beiaardschool van Mechelen. We volgen de beiaardier en laten ons onderdompelen in de beiaardtraditie van Mechelen. Het bezoek sluit af met een demonstratieconcert.

Na de lunch volgen we de gids door het 16de-eeuwse Mechelen. Wist je dat Mechelen een belangrijke politieke en economische rol speelde in de Bourgondische periode? Veel historische gebouwen getuigen hiervan. Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de voormalig paleizen van Margaretha van Oostenrijk en Margaretha van York, het paleis van de Grote Raad, … We nemen tot slot nog een kijkje bij de recent ontdekte 14de-eeuwse muurschilderingen in de Sint-Janskerk. Een niet te missen ervaring!

Tijdens een bezoek aan Mechelen kan een kennismaking met het befaamde bier van Brouwerij Het Anker: de ‘Gouden Carolus’ niet ontbreken. We sluiten de dagtrip af in de brouwerij en ontdekken alles over de geschiedenis en het brouwproces.

PRAKTISCHE INFO
Basisprijs: 70 euro
S-Plus ledenprijs: 58 euro
Inbegrepen: bus, koffie met koek, gids beiaardschool, lunch, gids stadswandeling, brouwerijbezoek met degustatie

Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur

Inschrijvingen: S-Plus vzw Oost-Vlaanderen
T 09 333 57 76