Dagtrip: Luik 'Vurige Stede'


Luik, ook wel de Vurige Stede (cité Ardente) genoemd bruist van het leven. Als grootste toeristische stad van Wallonië heeft Luik heel wat te bieden. Luik beschikt over een uniek landschap, met tal van groene zones en de rivier de Maas die door de stad loopt.

Na de koffie start onze gegidste ontdekkingstocht in het station Luik-Guillemins. Het hst-station is een echte kathedraal van glas en staal die de gerenommeerde Spaanse architect Santiago Calatrava heeft ontworpen. Het werd in september 2009 ingehuldigd. Dit monumentale, organische, luchtige, transparante station hertekent het stadsbeeld en werpt zich op als symbool voor de stadsvernieuwing.
Na het bezoek aan het station nemen we de pendelboot naar het centrum van Luik.
Na een verkwikkende lunch verkennen we het historisch centrum. We wandelen door de wijk ‘la Cité’, de oudste van de drie stadsbuurten van Luik binnen de middeleeuwse omwalling tussen de Maas en de voet van de hellingen van de Citadel: het Paleis van de Prins-bisschoppen, het stadhuis, de ‘Place du Marché’ en het ‘Perron’, de oude straten, de smalle steegjes, de trappen, de knappe gevels van de patriciërswoningen, de opmerkelijke steenborden aan de huizen van ambachtslieden of handelaars …

We sluiten de dagtrip af met een Péket in La maison du Péket.

PRAKTISCHE INFO
Inbegrepen: bus, koffie, gids station, lunch, gids wandeling, een Péket
Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur
Basisprijs:  66 euro
S-Plus ledenprijs: 54 euro
Inschrijvingen: S-Plus vzw Oost-Vlaanderen
T 09 333 57 76