Dagtrip: Feeërieke bloesemtrip Sint-Truiden


Donderdag 9 april: regio Gent-Eeklo
Dinsdag 14 april: regio Dendermonde-Sint-Niklaas
Donderdag 16 april: regio Aalst-Oudenaarde

Haspengouw wordt beschouwd als één van de mooiste streken van België. Als eindelijk de lente lijkt ingezet gaan de miljoenen knoppen aan de fruitbomen langzaam open en verandert de streek in één grote, geurende bloesemzee.  Een maand lang bruist de hele streek van de fruitige activiteiten.

Na de gebruikelijke ochtendkoffie met Truiense kattenkop maken we met een gids een wandeling door de historische binnenstad van St. Truiden. We bezoeken de abdijsite (met of zonder beklimming van de abdijtoren) en de schatkamer. In de 14de eeuwse hallen van het stadhuis genieten we van een aperitiefje en krijgt iedereen een zoet cadeau. Om 12.30u. maken we tijd voor een 3-gangenlunch.

Na de lunch maken we een tocht met de autocar langs pittoreske kerkdorpjes, machtige kastelen en vierkantshoeves, filmlocaties …  En uiteraard tussen bloesemende boomgaarden. De natuur is op dat moment een lust voor het oog. Vooral de appel-, peren- en kersenbomen staan in bloei.
Onderweg stoppen we voor een wandeling door de vruchtbare boomgaard. De gids geeft meer uitleg over de werking van het fruitbedrijf doorheen de seizoenen. We proeven een huisgemaakt appelsapje en krijgen een fruitpakket mee.
Na de wandeling zetten we de rondrit verder richting Sint-Truiden.

PRAKTISCHE INFO
Inbegrepen: bus, koffie met kattenkop, gids wandeling, aperitief, zoet cadeau, lunch, gids bloesemrondrit, appelsapje, fruitpakket.
Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur
Basisprijs: 70 euro
S-Plus ledenprijs: 58 euro
Inschrijvingen: S-Plus vzw Oost-Vlaanderen
T 09 333 57 76