Cultuurtrip: Liverpool en Manchester, de Beatles achterna …


Liverpool en Manchester liggen nauwelijks 30 km van elkaar. The Beatles hebben Liverpool op de kaart gezet. Zij vormen ontegensprekelijk de belangrijkste toeristische attractie van de stad. Manchester blijft in zekere zin, na Londen, de hoofdstad van het noorden. De trends in mode en muziek wisselen elkaar hier om de haverklap af. Het culturele leven is hier even rijk als de opgebouwde reputatie van winkelstad! Beleef deze Fab Four Tour, in combinatie met enkele culturele hoogtepunten.

Dag 1:
Vertrek vanop de opstapplaatsen naar Calais voor een korte ferryovertocht naar Dover. Van Dover via de ring rond Londen naar Birmingham en verder naar Liverpool. Avondmaal en overnachting.

Dag 2:
Na het ontbijt bezoeken we in de voormiddag het voormalig havengebied Albert Dock, tegenwoordig de hotspot van Liverpool, met het wereldberoemde museum The Beatles Story. Hier zijn talrijke originele stukken te zien zoals de eerste gitaar van George Harrisson, het brilletje van John Lennon, zijn handgeschreven tekst van “All you need is love”, foto’s en muziek. In de namiddag maken we per autocar de Beatles Tour: langs voormalige woonplaatsen, cafés en ontmoetingsplaatsen van de bandleden. We houden halt aan “Penny Lane” genoemd naar het wereldbekende lied en zien de toegangspoort tot de alomgekende “Strawberry Fields”. Nadien maken we een Beatleswandeling in het centrum langs het Hard Day’s Night hotel, Matthew Street, Wall of Fame en het standbeeld van John Lennon. We eindigen de Fab Four Tour in de legendarische Cavern Club waar de klok rond alle songs van The Beatles live worden gespeeld! Vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

Dag 3:
Na het ontbijt bezoeken we het maritiem & Slavery Museum, dat is ondergebracht in de voormalige pakhuizen van het Albert Dock. In de namiddag bezoeken we de imposante en grootste anglicaanse kathedraal ter wereld en de cirkelvormige Metropolitan Cathedral. We wandelen langs de imposante St. George’s Hall, misschien wel het mooiste gebouw in Liverpool. Verder langs de India Buildings, Saint Nicholas Church, Town Hall en Bluecoat. Avondmaal en overnachting.

Dag 4:
Na het ontbijt, daguitstap naar Manchester. In deze stad ontmoetten Charles Stewart Rolls en Henry Royce elkaar voor het eerst. Manchester werd een handelsplaats in de 14de eeuw. Vlaamse wevers kwamen naar hier en de eerste textielfabrieken werden gebouwd aan de oevers van de Irwell. We maken er een geleide rondwandeling langs de meest interessante bezienswaardigheden zoals Town Hall, Central Library, John Rylands Library, St. Mary’s Church, St. Ann’s Church, Royal Exchange Theatre en Manchester Cathedral. Vrije tijd en shopping in het centrum. Avondmaal en overnachting.

Dag 5:
Na het ontbijt bergen we de bagage op in de autocar en vertrekken we richting Birmingham en Londen. Verder naar Dover met gelegenheid tot vrij middagmaal onderweg. Overtocht met de Ferry naar Calais. Aan boord mogelijkheid tot vrij avondmaal.

Dit programma is richtinggevend en mogelijk onderhevig aan wijzigingen door plaatselijke omstandigheden.

Verblijfhotel: Jury’s Inn****
Ligging: Centraal gelegen in het Albert Dock. Nauwelijks 5 min. lopen naar het stadscentrum.
Kamers: Moderne kamers voorzien van tv met groot scherm, WiFi (gratis), airco, safe, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet.
Maaltijden: ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds avondmaal met tafelbediening.
Faciliteiten: Bar, restaurant, Costa koffiebar, was/droogkuismogelijkheid.

PRAKTISCHE INFO
Datum:
27 september tot 1 oktober 2021

Prijs:
Basisprijs:                     625 euro – supplement single: 129 euro/verblijf
Ledenprijs S-Plus:          575 euro – supplement single: 129 euro/verblijf
(Prijzen onder voorbehoud)

Inbegrepen:
* Reis in luxe touringcar in Luxe Class
* Vertrek ’s ochtends dag 1; terug ’s avonds dag 5
* 4 nachten op basis van halfpension (avondmaal en ontbijt in hotel)
  vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 5
* Alle rondritten en transfers conform de regelgeving i.v.m. rust- en rijtijden
* Overtocht per ferry
* BTW, baantaksen en verblijfstaksen
* Annulerings- en bijstandsverzekering*
* Verhoeven gidsbegeleiding
* S-Plus begeleider

Audio systeem (oortjes) voor de hele reis

Niet inbegrepen:
* Ontbijt dag1
* Middagmalen
* Avondmaal dag 5
* Dranken bij de maaltijden
* Inkomgelden bezoeken en activiteiten
* Persoonlijke uitgaven
* Eventuele dieseltoeslagen en extra lokale toeristentaks

Inschrijven
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be

Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering door Verhoeven busreizen, Oostmallesteenweg 176, 2310 Rijkevorsel. Vergunningsnummer A5741.