Culturele dagtrip: Zonnebeke, geproefd en goedgekeurd - regio Dendermonde-Waasland


Zonnebeke is een bedrijvige gemeente waar natuur, folklore en economie hand in hand gaan. Tijdens deze daguitstap ontdek je de veelzijdigheid. Een boeiend bedrijfsbezoek, een degustatie of een ware heksenjacht? De keuze is snel gemaakt.

Na de gebruikelijke ochtendkoffie met koffiekoek start onze  gegidste rondleiding op Vino Veritas? Wijnbouwer en sommelier Johan Lécluse leidt je rond op zijn wijngaard en vertelt over verbouwen, fermenteren en bottelen van wijn. In een voormalige tabaksast proef je de droge witte ‘Vin de Pays du Jardin de Wallonie, gemaakt op basis van de Müller-Thurgau druif.

Na een verkwikkende lunch brengen we een leerrijk en smakelijk bezoek aan Chocolaterie Ledoux. De eigenaar van de chocolaterie openbaart zijn geheimen van de chocolade. Waar en hoe teelt men die cacaobonen? Wat is het verschil tussen pure en melkchocolade? Is chocolade gezond? Je komt het hier allemaal te weten. Je mag voor één keer het proefkonijn zijn want er staat je na het bezoek een verrassing te wachten.

Als afsluiter van de namiddag brangen we een bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917, dit museum houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale, waarbij in 1917 in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen. Het museum bestaat uit vijf delen: een overzichtsverdieping over de Eerste Wereldoorlog in deze streek, een unieke Dugout Experience, een vleugel gewijd aan de Slag van Passendale, een uniek netwerk van loopgraven in openlucht en een herinneringsgalerij. Het museum bevindt zich in een unieke locatie, het kasteelpark van Zonnebeke. Dit is ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de frontstreek.

Praktische info
Datum: Donderdag 13 oktober 2022
Basisprijs: 77 euro
Leden S-Plus: 65 euro 
Inbegrepen: bus, koffie met koffiekoek, gids wijngaard, lunch, gids chocolaterie en bezoek aan museum.
Niet inbegrepen: fooi chauffeur, dranken
Opstapplaatsen: wordt bepaald aan de hand van de inschrijvingen
Inschrijvingen:
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be