Culturele dagtrip: Klein-Brabant: parels langs het water (regio Gent-Eeklo)


In de provincie Antwerpen, net op de grens met Vlaams Brabant en Oost-Vlaanderen, ligt de streek die Klein-Brabant wordt genoemd. Een prachtig stukje Scheldeboord met voormalige vissersdorpjes en sierlijke dijken met daarachter verstild vennen, riet, populieren en wilgen. Na een dampende kop koffie leidt een gids ons rond in het 18de eeuwse paviljoen ‘De Notelaer’ en vertelt het verhaal van de hertogelijke familie d’Ursel en van de architecturale vormgeving van het paviljoen. Het ronde salon met de handgeschilderde koepel, het verhaal van de salonfeesten en jachtdiners brengen je in een romantische sfeer van vervlogen tijden. Geniet van het prachtig uitzicht over de Schelde, de polders en de polderdorpen.

Na een 3-gangenlunch verkennen we, tijdens een rondrit met de autocar, het pittoreske Klein-Brabant tussen de Schelde en de Rupel. In deze prachtige contreien baant de rivier de Schelde zich een weg tussen de groene oevers, slikken en schorren. We passeren kastelen, waaronder kasteel d’Ursel in Hingene en kasteel Marnix van Sint-Aldegonde in Bornem.

De dagtrip sluiten we af met een bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat. Na een introductiefilm krijgen we een rondleiding in de brouwerij en ontdekken alles over het brouwproces en de bottelarij. Tijdens een schenkinitiatie leer je hoe je de godendrank correct inschenkt. Je krijgt twee consumpties en een kaashapje. En gaat naar huis met een leuk aandenken.

PRAKTISCHE INFO
Datum:
Donderdag 20 mei 2021

Prijs:
Basisprijs                      €72
Ledenprijs S-Plus           €60

Inbegrepen: bus, koffie, gids paviljoen, lunch, gids rondrit, gids brouwerij, 2 consumpties, kaashapje, aandenken
Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur

Inschrijven
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be