Culturele dagtrip: Feeërieke bloesemtrip (regio Aalst-Oudenaarde) - GEANNULEERD


Haspengouw wordt beschouwd als één van de mooiste streken van België. Als eindelijk de lente lijkt ingezet gaan de miljoenen knoppen aan de fruitbomen langzaam open en verandert de streek in één grote, geurende bloemenzee. Een maand lang bruist de hele streek van de fruitige activiteiten.

Na de gebruikelijke ochtendkoffie met cake maken we met een gids een wandeling door de historische binnenstad van Sint-Truiden. We bezoeken de abdijsite (met of zonder beklimming van de abdijtoren) en de schatkamer. In de 14de eeuwse hallen van het stadhuis genieten we van een aperitiefje en krijgt iedereen een zoet cadeau. Om 12.30u. maken we tijd voor een 3-gangenlunch.
Na de lunch maken we een tocht met de autocar langs pittoreske kerkdorpjes, machtige kastelen en vierkantshoeves, filmlocaties … en uiteraard tussen bloesemende boomgaarden. De natuur is op dat moment een lust voor het oog. Vooral de appel-, peren- en kersenbomen staan in bloei. Onderweg stoppen we voor een wandeling door de vruchtbare boomgaard. De gids geeft meer uitleg over de werking van het fruitbedrijf doorheen de seizoenen. We proeven een huisgemaakt appelsapje en krijgen een fruitpakket mee. Na de wandeling zetten we de rondrit verder richting Sint-Truiden.

PRAKTISCHE INFO
Datum:
Dinsdag 27 april 2021

Prijs:
Basisprijs                      € 80
Ledenprijs S-Plus           € 68

Inbegrepen: bus, koffie met cake, gids wandeling, aperitief, zoet cadeau, lunch, gids bloesemrondrit, appelsapje, fruitpakket
Niet inbegrepen: drank, fooi chauffeur

Inschrijven
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be