Culturele dagtrip: Een dagje Middelburg, hoofdstad van Zeeland - Waasland-Dendermonde


Middelburg bevat veel meer bezienswaardigheden dan je zou denken. De mooiste historische gebouwen liggen overigens op een zakdoek bij elkaar.

We starten onze dag met afwisselend wat vrije tijd of een stadswandeling.

De helft van de groep start met een stadswandeling: het stadhuis van Middelburg is een monumentale parel, maar ook de Lange Jan toren, het Abdijcomplex, de Kloveniersdoelen … verdienen zeker je aandacht. Van de musea is het Zeeuws Museum een aanrader. Het zijn er bijna 1100, het aantal monumenten in Middelburg. We komen langs de belangrijkste.

Bedenk tijdens deze stadswandeling in Middelburg dat veel van de historische pracht fel te lijden had onder de verwoestingen door brand ten gevolge van artilleriebeschietingen van Franse en Duitse troepen op 17 mei 1940. Daarom, helaas, is vaak wat je ziet niet meer de originele bouw. Het siert dan ook de manier hoe men bij de reconstructie erin geslaagd is om Middelburg opnieuw dat ‘middeleeuwse jasje’ te bezorgen. De andere helft van de deelnemers krijgt eerst wat vrije tijd om zelf op verkenning te gaan.

De 1ste groep kan lunchen om 12 u., terwijl de andere groep dan een stadwandeling maakt.

De 2de groep kan lunchen om 13 u.

Na de lunch is er vrije tijd om te flaneren langs de talrijke winkeltjes, de gezellige terrasjes of zelf nog iets te bezoeken.

Praktische info
Datum: Donderdag 15 juni 2023
Basisprijs: 65 euro
Leden S-Plus: 50 euro 
Inbegrepen: bus, stadwandeling met gids, lunch.
Niet-inbegrepen: fooi chauffeur, drank
Opstapplaatsen: 7.40 u. Nieuwerkerken – 8.20 u. Dendermonde – 8.55 u. Sint-Niklaas
Inschrijvingen:
T 09 333 57 76
E o-vl@s-plusvzw.be