BRUSSEL BELEVEN (Regio Kortrijk)


Dé manier om de kern van een stad makkelijkst te bereiken?
Met de trein!
Daarom verzamelen we in het station. Je begeleider, Ivan Gardedieu, zal je duidelijk herkenbaar opwachten om 9 uur en regelt je treinticket.

Omstreeks 10.30 uur arriveer je in het Centraal Station en vandaar start de stadswandeling, een ontdekkingstocht van om en bij de 4 km langs alle bekende hotspots; de Kunstberg, de Grote Markt, mooie historische gebouwen en het Koninklijk Paleis. Langs de Congreskolom tot bij Manneke Pis.

Op de Grasmarkt krijg je vrij om ergens iets te eten en te drinken. Je kan ook zelf je picknick meenemen. Op 10 minuutjes stappen ligt de Koninklijke Munstschouwburg. Je brengt een bezoek achter de schermen van de grootste operazaal van België en één van de allermooiste van Europa. De schouwburg is 300 jaar oud en wordt vandaag kortweg 'De Munt' genoemd. Je komt waar de kleren bewaard worden, hoort hoe ze proper gemaakt worden, ziet hoe de schermen werken en hoe een 3D effect ontstaat. Tenslotte wandel je door de operazaal in all haar pracht en praal. Een unieke belevenis!

Je bezoek aan Brussel sluit je af in grandeur in een typische en authentieke 'bruine kroeg'. Daar mag je een drankje kiezen en nagenieten.
 

Donderdag 1 juni 2023 (regio Kortrijk)
Prijs: basisprijs: € 41 - S-Plus ledenprijs: €36
Wie jonger is dan 65 jaar + € 10 toeslag treinticket

Inbegrepen: treinticket, begeleiding, rondleiding in De Munt, drankje, verzekering
Regio Kortrijk vertrek in station Kortrijk
Inschrijven: vanaf maandag 16 januari 2023 - 056 23 03 92